Glicerina, cunoscută și sub numele de „glicerol”, este un trihidroxi alcool organic polar sub formă lichidă. Este un lichid ușor dulce, non-toxic. Se amestecă cu apă și alcool; solubil în acetonă. Glicerina medicală este utilizată ca zahăr în diabet, de asemenea cu unguente aplicate extern pe piele și ca supozitor în constipație. 

Hidratează pielea

 

Glicerina este un hidratant foarte eficient pentru piele. Absoarbe apa din aer, reducând petele uscate și mate de pe piele. În momentul aplicării, pielea dumneavoastră devine imediat moale, elastică și hidratată. Adaugă umiditate și sănătate pielii dumneavoastre.

Netezește pielea

Pe măsură ce pielea dumneavoastră îmbătrânește, arată tern și devine susceptibilă la iritații, roșeață și multe alte afecțiuni, cum ar fi pielea uscată, deoarece își pierde capacitatea de a reține umiditatea. Odată cu îmbătrânirea, pielea dumneavoastră se întărește, dar utilizarea regulată a glicerinei va umple crăpăturile minuscule pentru a vă netezi pielea și pentru a preveni alte probleme legate de uscăciune.

Menține echilibrul apei

Umidificatoarele din glicerină atrag apa din aer și o rețin în pielea dumneavoastră. Glicerina minimizează pierderea de apă din cauza evaporării și menține nivelul inter-apă al pielii în echilibru. Astfel, hidratează și hrănește bine pielea.

Hrănește pielea

Datorită proprietăților sale hrănitoare pentru piele, glicerina poate fi utilizată în fiecare zi. Utilizarea regulată vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă, moale și proaspătă. Este deosebit de grozav pentru a ajuta la combaterea răcelilor în timpul lunilor de iarnă.

Îmbunătățește aspectul pielii

Glicerina acționează ca un emolient, menținându-vă pielea nu numai umedă, ci și elastică și moale la atingere. Asigură ca pielea dumneavoastră să arate mai sănătoasă și mai atractivă. Efectele sale terapeutice asupra rănilor și altor probleme ale pielii asigură, de asemenea, ca pielea dumneavoastră să arate mai sănătoasă și mai fină. 

Îmbunătățește pielea

Glicerina poate ajuta celulele să crească și astfel să vindece pielea. Glicerina acționează și ca un remediu natural pentru infecțiile fungice, cum ar fi eczema și psoriazisul. Reduce vânătăile și repara mai rapid țesuturile și celulele infectate.

Protejează pielea

Glicerina mărește grosimea stratului epidermic și îmbunătățește funcția de barieră. Aceasta blochează umiditatea, ajutând la menținerea substanțelor chimice dăunătoare și a elementelor de mediu departe de piele.